Intel Capital investerar 65 miljoner dollar

Intel Capital, Intels globala M&A- och riskkapitalorganisation, aviserar investeringar på 65 miljoner dollar i 16 teknikföretag i nio olika länder. Investeringarna kommer att hjälpa till att driva den tekniska utvecklingen av moln-, datacenter- och mobila tekniker såväl som kundrelaterade tjänster.

Investeringarna, som presenterades under den 14:e Intel Capital Global Summit i San Diego, är ett led i Intel Capitals åtagande att främja global innovation genom att ge entreprenörer tillgång till de resurser som krävs för att skala från uppstartsföretag till företag på global nivå.
Intel Capital Global Summit, som utformats för att skapa tillväxtmöjligheter för Intel Capitals portföljbolag genom strukturerat nätverkande, omfattar en fullständig agenda med keynote-presentationer, expertpaneler och mer än 2 000 riktade möten mellan VD:ar för Intel Capitals portföljbolag och viktiga företagsledare. De portföljbolag som deltagit i tidigare Global Summits har gått vidare och tecknat avtal med ledande företag inom ett brett spektrum av branscher.
De aviserade investeringarna inkluderar CloudFX (Singapore), Cloudian (Japan/USA, CSDN (Kina), DotProduct (USA), Fileforce (Japan), Interlude (Israel), Lintes Technologies (Taiwan), Mobiles Republic (Frankrike/USA), Perpetuuiti TechnoSoft Services (Singapore/Indien), Prism Skylabs (USA), Reduxio Systems (Israel), Rocketick (Israel), Savaari Car Rentals (Indien), SBA Materials (USA), SkySQL (Finland) och WiTricity (USA).
Finska SkySQL är ett mjukvaruföretag med fokus på SQL med hög tillgänglighet och prestanda. SkySQL:s produkter och tjänster tillhandahåller enkel användning och assistans dygnet runt samtidigt som man på ett effektivt sätt att ökar databasproduktiviteten, minskar driftstopp, förstärker befintliga resurser och förhindrar inlåsning. SkySQL grundades 2010 och har mer än 350 kunder i mer än 30 länder världen över.

Comments are closed.