Annons

Integrerar Bluetooth v4.1 i ny applikationsprocessor

Toshiba Electronics Europe lanserar nu en ny applikationsprocessor i företagets ApP Lite-familj för IoT med integrerad Bluetooth v4.1. Processorn är avsedd för strömsnåla tillämpningar i elektroniska accessoarer.

Toshibas nya applikationsprocessor TZ1041MBG är avsedd för användning i bärbara enheter för aktivitetsövervakning, smarta armbandsklockor, armband och glasögon med integrerad elektronik. Den är ett tillskott till företagets familj App Lite TZ1000 för Sakernas Internet (IoT).

Den nya processorn är kompatibel med specifikationen Bluetooth core v4.1 och baseras på en ARM Cortex-M4F med DSP och flyttalsenhet som kan samla in och bearbeta data från flera externa sensorer. Det kan ske över flera olika typer av I/O-gränssnitt: I2C, UART. Processorn integrerar också 256 kB SRAM och 8 Mbit NOR flash-minne för att spara sensordata.

TZ1041MBG kan fungera som en Bluetooth-hubb för insamling, bearbetning och lagring av data från flera källor samt överföra bearbetat data till externa enheter, såsom smartphones och surfplattor. Liksom andra produkter i TZ1000-serien integrerar processorn en lågeffektsdesign som gör det möjligt att ändra matningsspänning som svar på klockfrekvensen, vilket förlänger batteritiden.

Den nya applikationsprocessorn integrerar också en 24-bitars ΔΣADC med höghastighetsswitchar som ansluter till tre ingångskanaler. Som konstruktionsstöd har Toshiba även utvecklat olika mjukvarualgoritmer för TZ1000-serien såsom Activity Monitoring, PPG (fotopletysmografi) Monitoring och EKG (EKG) Monitoring.

TZ1041MBG mäter 6,70 x 8,00 x 1,59 mm och Toshiba planerar att starta massproduktion i början av 2016. Provexemplar kommer att finnas tillgängliga i oktober i år.

Comments are closed.