Infineon släpper ny klass IGBT:er

Infineon Technologies AG  lanserar nu en ny klass IGBT:er med låg mättnadsspänning som uppges vara specifikt optimerade för switchfrekvenser mellan 50 Hz till 20 kHz. Dessa kommer normalt att användas i applikationer för avbrottsfri kraftförsörjning (UPS) samt i växelriktare för solceller och svetssystem, enligt Infineon.


Den nya L5-Familjen bygger på företagets TRENCHSTOP 5 waferteknik som ytterligare har minskat ledningsförlusterna genom optimeringar.  Med ett typiskt värde vid 25 °C på 1,05 V CE(sat) når företaget en effektivisering på upp till 0,1%  i en NPC 1-topologi (neutral-point-clamped) eller upp till 0,3% effektivisering i en NPC 2-topologi genom att ersätta föregående TRENCHSTOP IGBT:er  med L5-familjen. Förutom låga ledningsförluster kommer tekniken att även minska de totala omkopplingsförlusterna till 1,6 mJ vid 25 °C. Av dessa skäl kommer användningen av de nya IGBT:erna leda till högre effektivitet, förbättrad tillförlitlighet och mindre dimensioner av system i applikationer med låg switchfrekvens, menar Infineon.

L5 IGBT-familjen som nu släpps levereras i en standard 3-pinnars TO-247 men för applikationer som kräver en utökad effektivisering erbjuds även L5-familjen i en 4-pinnars TO-247 Kelvin-Emitter-kapsel. Vid en jämförelse med en standard 3-pinnars TO-247 ger en 4-pinnad TO-247-komponent en ytterligare minskning av omkopplingsförlusterna med 20%. Den nya L5-familjen finns i strömklasserna 30 A och 75 A. 75 A-varianten kommer också finnas i en TO-247 Kelvin-Emitter-kapsel.

Comments are closed.