Infineon köper Cypress

Infineon köper Cypress för 9 miljarder dollar. Det stod klart i dag när de bägge företagen höll en gemensam presskonferens. För Infineon innebär det en möjlighet att bredda företagets produktportfölj och växa på områden där Infinion hittills varit svaga.


Reinhard Ploss, CEO för Infineon

– Det planerade köpet av Cypress är ett mycket stort steg i Infineons strategiska utveckling, säger Reinhard Ploss, CEO för Infineon. Vi kan stärka och accelerera vår lönsamma tillväxt och bredda vår verksamhet. Vi öppnar upp en ännu större tillväxtpotential inom fordonselektronik, industrielektronik och IoT.
Hassane El-Khoury, President och CEO för Cypress håller med.
– Genom att gå samman med Infineon kan vi komma åt en rad affärsmöjligheter värda många miljarder dollar i nästa stora teknologivåg. Tillsammans kan vi skapa mera kompletta lösningar inom både hårdvara och mjukvara.
Infineon får med köpet både ett breddat produktprogram och en mycket starkare närvaro i Silicon Valley. Köpet gör också att Infineon klättrar upp till åttonde plats bland världens halvledartillverkare.
Infineon lägger ett bud på 23,85 dollar per aktie i Cypress, vilket är ca 46 procent över senaste månadens genomsnittskurs. Det motsvarar ett totalt värde på 9 miljarder dollar.
Affären backas upp av ett bankkonsortium och Infinion kommer att finansiera affären med en kombination av egna aktier (ca 30 procent), lån och kontanter.
Förutsättningar för affären är bland annat att den godkänns av aktieägarna i Cypress och av myndigheterna. Det hela väntas vara klart i slutet av 2019 eller möjligen början av 2010.


Hassane El-Khoury, President och CEO för Cypress

Comments are closed.