Industrikamera med USB 3.0

En ny kameramodul från Leopard Imaging använder en FPGA-komponent från Lattice för att klara kommunikationen via USB 3.0.

 

Modulen använder MachXO3 och referenskonstruktionen för sensorbrygga för att konvertera videosignalen (subLVDS) från bildsensor till ett parallellformat anpassat till styrkretsen för USB 3.0. USB-anslutningen gör att kameran enkelt kan användas i industrisammanhang.
– Det är viktigt för oss att kunna konvertera signalerna till vilken som helst standard som krävs i industrin, säger Bill Pu, chef för Leopard Imaging. FPGA-komponenten är liten, strömsnål och flexibel och att vi direkt kunde använda företagets referenskonstruktion kortade ner utvecklingstiden.
– Kameramoduler används allt oftare i embeddedsammanhang, säger Deepak Boppana, produktmarknadschef hos Lattice Semiconductor. Våra FPGA-komponenter i MachXO3-serien klarar hastigheter upp till 900 Mbit/s, så det är går utmärkt att anpassa moduler med ännu högre upplösning till valfritt format utan prestandaförluster.

Comments are closed.