Imec erbjuder TSMC:s 40 nm teknologier

Imec:s Europractic IC-service ska erbjuda TSMC:s 40 nm teknologier till europeiska företag och akademier.

Forskningscentret imec och TSMC meddelar att de utökar imec:s europractice IC-service till att även erbjuda det taiwanesiska halvledarföretaget TSMC’s 40 nm-teknologi. Som en följd av det nära samarbetet mellan imec och TSMC avseende avancerad teknologiforskning och utveckling, kommer båda företagen att erbjuda TSMC:s ”Cybershuttle” Multi-projekt Wafer (MPW)-plattform för IC-prototyping och produktionstjänster till europeiska företag och akademier.

Erbjudandet inbegriper TSMC:s 40 nm ”general purpose” CMOS, och CMOS-teknologier med låg effektförbrukning. Genom erbjudandet får Europabaserade företag och akademier med behov av små serier, såsom universitet, forskningscenters, nystartade företag och företag med en smal nischad marknad stödd tillgång till avancerade teknologier från TSMC.

Europractice IC service, som koordineras av imec, erbjuder företag asic-tjänster som hjälp att få ut produkter snabbare och mer kostnadseffektivt på marknaden, enligt ett pressmeddelande från imec.

Tjänsterna ger en lättare tillgång till teknologin och omfattar layout, service och prototypframtagning på TSMC:s Cybershuttle i små och medelstora volymer samt montering och test.

Comments are closed.