Imagimob tar in 3 miljoner

Det Stockholms-baserade IoT-företaget Imagimob har tagit in 3 miljoner kronor från Stockholm Business Angels (Stoaf), Almi Företagspartner och en grupp privata investerare. Pengarna kommer enligt bolaget att användas till att accelerera marknadsföring och försäljningsaktiviteter samt för att stärka bolagets IP-portfölj.

Imagimob lanserade sin första elektroniska accessoar redan för över ett år sedan – The Sensorbelt – som spårar kroppsrörelser och skickar informationen vidare via Bluetooth till en mobiltelefon.

– Vi har lyckats säkra en mycket stark grupp av investerare som erbjuder kapital, kompetens, personliga nätverk och erfarenhet för Imagimob, säger Anders Hardebring, vd och en av grundarna på Imagimob.

Imagimob har uppfunnit, utvecklat och patentsökt ett kit för mjukvaruutveckling som döpts till SensorBeat och som med hjälp av sensorteknik och artificiell intelligens kan identifiera kroppsrörelser, gester och hur föremål rör sig. SensorBeat kan enligt företaget ”lära sig” nya rörelser på några minuter och använda billig hårdvara med låg effektförbrukning.

Företaget ger också några exempel på användningsområden för sin teknik:

  • Upptäcka kritiska och farliga händelser när föremål rör sig (verktyg, utrustning, maskiner, fordon etc.)
  • Upptäcka hur människor rör sig under en arbetsdag (promenader, sittande, stående)
  • Upptäcka fall och rörelsebeteenden hos äldre och för personer med kroniska sjukdomar
  • Lägga till information om hur personer eller föremål rör sig till geo-positioneringstjänster

Comments are closed.