IFS får femårigt supportavtal

Eurofighter-konsortiet har tecknat ett femårigt avtal med IFS för underhåll av deras IFS applikationsbaserade system, som hanterar industriella reparationstjänster (Industrial Repair Services, IRS) för flygplanstypen Eurofighter Typhoon.

Avtalet, som kommer stödja fortsatta Typhoon-projekt under kommande fem år samt säkerställa livscykelhantering och supportaktiviteter, är värderat till över 20 miljoner kronor.

IRS är en nyckelkomponent i flyplanets reparations- och underhållslösning och omfattar modifikationer och förbättringar för att justera systemet vid marknadsförändringar och skiftande operativa miljöer. Eurofighter-konsortiet siktar på ytterligare förbättringar för att hantera Radar- och DASS-objekt som nu innefattas i denna tjänst.

–  Genom tecknandet av detta femårsavtal har det IFS Applications-baserade IRS-systemet uppnått ännu en viktigt milstolpe (Fas 3), vilket bekräftar Eurofighters lojalitet mot IFS som leverantör av ett centralt system för Typhoon flygplanet som används av de brittiska, tyska, italienska och spanska flygvapnen samt andra potentiella exportkunder, säger Iain Green, vd för IFS Defence.

Comments are closed.