IEEE ratificerar ny AVB-standard

Industriforumet "the AVnu Alliance" meddelar att IEEE har ratificerat och publicerat IEEE 802.1Qav, den första av fyra ”core Audio/Video Bridging (AVB)”-standarder som det arbetas med just nu.

IEEE 802.1Qav definierar “forwarding and queuing” för så kallade ”tidskänsliga” dataströmmar och är en av den uppsättning standarder som tas fram av  IEEE 802.1 AVB task group.

AVnu Alliance stödjer AVB-networking-standarder som är tänkta gälla för ett stort antal områden, såsom inom fordons-, konsumentelektronik- och professionell A/V-marknaden.

– Godkännandet av IEEE 802.1Qav som en komplett standard är en betydande milsten i utvecklingen av interoperativa “tidskänsliga” nätverk, då det är första gången kärnteknologin för ethernetswitchar och nätverksbryggor har fått specifika metoder definierade för att forma trafik, säger Michael Johas Teener, ordförande för the IEEE AVB Task Group.
 
Standarden ska ge möjlighet att i ett IEEE 802-nätverk åstadkomma kommunikation med låg tidsfördröjning för strömmande data, samtidigt som antalet förlorade paket ska minimeras.
.
IEEE 802.1Qav är den första av fyra 802.1-standarder som IEEE 802 arbetar med och som ska stödja audio- och videotillämpningar för LAN-teknologier.

Comments are closed.