IDG Europe tecknar avtal med Global Solar

IDG Europe har skrivit på ett samarbetsavtal med Global Solar. Avtalet innebär att IDG Europe blir Global Solars representant i Sverige.

 

Global Solar är ett USA-baserat företag med säte i Tucson, Arizona. Företaget uppges vara världsledande vad gäller produktion av solcellspaneler tillverkade i tunnfilm och vara ensamma om fullskalig tillverkning av CIGS (Copper, Indium, Gallium, diSelenide)-sollceller på flexibelt substrat.

Genom att applicera CIGS-cellerna på ett rostfritt stålsubstrat via en speciell teknik har man kapat tillverkningskostnaderna. Detta har man gjort genom att effektivisera produktionen, ökat tillverkningstakten, och förbättrat materialanvändningen. Global Solars lägre kostnad öppnar upp nya och alternativa marknader där solenergi förr inte varit ett ekonomiskt motiverat alternativ. Hur mycket tillverkningskostnaderna kapats framgår dock inte av just det här pressmeddelandet.

Global Solars tunnfilmspaneler uppges  komma att vara ett perfekt komplement till dagens monokristallina bärbara solcellspaneler, IDG T-serien, som IDG Europe självt tillverkar.

Comments are closed.