Ice.net bygger ut turbobredband i Jämtland

Ice.net bygger ut företagets mobila bredbandsnät i Jämtland. Utbyggnaden sker i Tåsjö, Strömsund, Sveg och Almåsa och beräknas vara klar vid årsskiftet.

Ice.net lanserades under namnet Nordisk Mobiltelefon under 2007 och deras 3G turboteknik tillåter en räckvidd på över sex mil per mast. Nätet har därför ibland kallats glesbyggds-3G. Efter utbyggnaden kommer ice.net att täcka 80,5 procent av Jämtlands yta och nå 96,9 procent av befolkningen. Målet med utbyggnaden är att öka leveranstryggheten för kunder i glesbygden och att erbjuda mobilt bredband över ett större geografiskt område.

Ice.net bygger ut både bredbandskapaciteten och räckvidden. I Almåsa kommer företaget att bygga en ny basstation som utökar räckvidden i norra delarna av Jämtland.
– Grunden i vårt erbjudande är att leverera mobilt bredband till platser där det tidigare inte har varit möjligt. Vi bygger ut kapaciteten på flera platser i Jämtland för att förstärka våra leveranser i glesbygden och förbättra upplevelsen för våra kunder. Utbyggnaden i Almåsa betyder också att vi når fler kunder samt att våra befintliga kunder får större täckning, säger Fredrik Sidhagen, marknadschef för ice.net.

Ice.nets nät sträcker sig över hela Skandinavien vilket innebär att ice.nets kunder kostnadsfritt kan använda ice.nets mobila bredband även i Danmark och Norge.
– Den fria roamingen är speciellt bra för ett gränslän som Jämtland. Med Ice.net behöver abonnenterna inte betala några extraavgifter för att använda det mobila bredbandet i Norge.

Comments are closed.