IBM ska bidra till snabbare beslutsfattande inom Nato

Nato's Allied Command Transformation (ACT) har valt IBM som partner för att utveckla en strategisk teknik, som ska ge erfarenheter om ny informationsteknologi, öka datacentereffektiviteten och förbättra spridningen av data mellan de 28 medlemsnationerna. Det här initiativet ska undersöka och visa upp en ny molnbaserad modell samt konsolidera och integrera teknisk kapacitet för det kritiska Command and Control-programmet, skriver IBM i ett pressmeddelande.

Projektet ska ge stöd till Nato's ansträngningar att omstrukturera alliansen för att möta framtida utmaningar och tekniken kommer att utvecklas av IBM vid huvudkontoret för Supreme Allied Commander Transformation (HQ SACT) i Norfolk i Virginia, USA.

Tekniken kommer att användas för att testa och utveckla nätverkslösningar för stridsledning, kontroll, underrättelsetjänst, övervakning och spaningsprojekt. Målet är att visa hur den senaste utvecklingen inom molnbaserade tjänster kan minska upprampningstiden för en bättre teknisk förmåga, och samtidigt förbättra viktiga operativa funktioner såsom att öka medvetenheten om uppkommet läge och snabba upp beslutsfattandet.

– Vi är glada att dela med oss av IBMs expertis inom "cloud computing" till Nato och undersöka möjligheterna att hjälpa denna viktiga organisation förbättra sin tekniska kapacitet. "Cloud computing" har potentialen att dramatiskt förbättra beslutsfattandet baserat på data i realtid och lägga en stark grund med större fokus på innovationer så att Nato kan uppnå sina komplexa krav för uppdragen, menar Anne Altman, General Manager för IBM Global Public Sector.

Comments are closed.