HP minskar antalet anställda

Hewlett-Packard ska förbättra sina marginaler och minskar antalet anställda med 9 000 vid HP's enhet Enterprise Services.

Samtidigt ska 6 000 nya jobb skapas. Det innebär en nettominskning av arbetsstyrkan på 3 000 anställda och en kostnad för företaget på $1 miljard, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

HP säger till nyhetsbyrån Reuters att de siktar på att förstärka marginalerna genom att minska antalet anställda med 3 000 eller 1 procent samtidigt som en omdirigering av kostnader ska ske från äldre datacenters till mer lönsamma teknologitjänster vid modernare datacenters. HP ska också utöka sin globala verksamhet. Omställningen ska ske under en treårsperiod.

HP gjorde en stor satsning på teknologitjänster när företaget förvärvade EDS för $14 miljarder 2008, och företaget säger att tisdagens kungörelse är ytterligare ett försök att stärka verksamhet inom ”enterprise business”.

– Under de senaste 20 månaderna har vi fokuserat på att integrera EDS och förbättra lönsamheten. Nu när integreringen i stort är färdig har vi identifierat betydande möjligheter till att växa och skala i verksamheten, säger Tom Iannotti, senior vice president och general manager vid HP's Enterprise Services till Reuters.

De nya datacentren kommer att ha mer kraftfulla datorer till hjälp för kunder att köra mer komplexa applikationer, och introducera mer automatiserad infrastruktur. De flesta nya jobben kommer inom försäljning och service, säger HP till Reuters.

Analytikern Collins Stewart vid Louis Miscioscia säger till Reuters att HP har gjort ett bra jobb med att minska antalet jobb vid EDS och investera i mer automation men att IBM fortfarande verkar ligga ett steg före.
 
HP har för närvarande 304 000 anställda och är världens största teknologiföretag sett till försäljning.

Comments are closed.