Hörapparat som stenograf

CEVA, licensgivare för signalbehandlingsplattformar och AI-processorer, tillkännager att Sonova Holding AG distribuerar CEVAs RivieraWaves Bluetooth IP i sin senaste radiomodul SWORD 3.0 för smarta hörapparater.

SWORD 3.0 är den första radiomodulen för hörapparater som stöder direkt binaural strömning av ljud och telefonsamtal från Bluetoothenheter. Genom anslutning till en smartphone blir det möjligt för användare att få sina hörapparater anpassade nästan i realtid av vårdspecialisten. Transkribering av telefonsamtal ger text i realtid som en extra hjälp till användaren.
– Vår senaste generations SWORD-chip förstärker vårt uppdrag att ständigt utveckla ny och nyskapande teknik som förbättrar användarupplevelsen för hörapparater, säger Marc Secall, chef för trådlös forskning och utveckling vid Sonova. Integrationen av CEVAs avancerade Bluetooth Dual Mode IP i vårt trådlösa chip gör det möjligt för oss att med låg energiförbrukning leverera stereoljud och dataanslutning till våra hörapparater, vilket ger våra kunder en oöverträffad användarupplevelse.
– Vi är glada för vårt partnerskap med Sonova med vår RivieraWaves Bluetooth IP, säger Aviv Malinovitch, vice vd och chef för Connectivity Business Unit hos CEVA. Det är ett bevis att vår Bluetooth-teknik passar för även de svåraste användarfallen. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete tillsammans, eftersom Bluetooth ser ut att bli den trådlösa standarden för smarta hörapparater.
CEVAs RivieraWaves Bluetooth IP-plattformar erbjuder omfattande lösningar för både Bluetooth LE och Bluetooth dual mode. Varje plattform består av en baseband controller och en funktionsrik protokollstack. Ett flexibelt radiogränssnitt gör att plattformarna kan distribueras med antingen RivieraWaves RF eller olika partners RF IP, vilket möjliggör val av fab och processnod. Alla funktioner i Bluetooth 5 stöds, inklusive LE 2Mbps, Long Range och LE Advertising Extension. CEVA erbjuder också integrerade RISC-V-plattformar.

Comments are closed.