Dude, where’s my car?

Organisationer med stora fordonsinventarier behöver ofta lokalisera bilar på ett ögonblicks varsel för underhåll, provkörning eller auktion. Stora fordonsoperatörer hanterar tusentals bilar och har ofta flera utspridda parkeringsplatser, en utmaning som drastiskt kan sakta ner affärsverksamheten.

Cognosos RadioTrax-tag gör det möjligt att använda en smartphoneapp för att identifiera fordonens position i parkeringsplatser och parkeringsdäck, vilket ökar produktiviteten och sparar tid.
– Cognosos identifierade ett tidsintensivt problem inom fordonsindustrin och tillämpade ny IoT-teknik, säger Ross Sabolcik, vice vd och chef för IoT-produkter på Silicon Labs. Silicon Labs Flex Gecko Wireless SoC bidrog till att minska storleken, kostnaden och komplexiteten hos RadioTrax-taggen, vilket gav Cognosos friheten att ta fram en innovativ och disruptiv produkt för fordonsindustrin.
För att spåra ett fordon med Cognosos Geo IoT-plattform associeras RadioTrax-taggen med fordonets VIN- eller lagernummer. Fordonet visas snabbt på en digital karta, tillsammans med instruktioner om hur man når den. RadioTrax-taggen fästs på framrutan eller backspegeln i varje bil och sänder meddelanden över sub-GHz-radio. RF-enheten innehåller en accelerometer för att upptäcka rörelse när bilen flyttas. Till skillnad från tidigare RFID-alternativ, som kräver omfattande infrastruktur och bara visar den senast kända platsen för en bil, visar RadioTrax bilens position i realtid.
– Silicon Labs teknik var nödvändig för att kunna leverera en ny nivå av trådlös innovation till ett lågt pris, säger Jim Stratigos, grundare och CTO för Cognosos. Flex Gecko SoC gjorde det möjligt för oss att packa mer funktionalitet i enheten medan vi använder mindre ström.

Comments are closed.