Högeffektsladdning i Skandinavien

ABB levererar utrustning till nya laddningsstationer för elbilar i Danmark, Norge och Sverige – den första stationen öppnar nu i Fredericia i Danmark.

Stationen är byggd av samriskföretaget Powered by E.ON Drive & Clever, och är en del av dess plan att öppna 48 stationer för högeffektladdning längs motorvägar i Danmark, Norge och Sverige för att erbjuda trafikanterna förstklassiga tjänster för e-mobilitet.
Den första stationen, som kommer att vara en av åtta att öppnas i Danmark fram till slutet av 2020, är utrustad med ABB Ability-högeffektladdare, som kan ge upp till 200 kilometers räckvidd på bara åtta minuter.
– Våra nya laddningsstationer över hela Skandinavien ger elbilsförare en kort och väl utnyttjad rast på resan i samspel med en nyskapande struktur av avancerad laddningsteknik från ABB, säger Mathias Wiecher, vd för Powered by E.ON Drive & Cl. Det nära samarbetet mellan ABB och Powered by E.ON Drive & Clever blir ett stort steg framåt för elbilsförare både från Skandinavien och från övriga Europa de kommande åren. Detta är ett exempel på hur systemet för e-mobilitet kan fungera när myndigheter, konkurrenter och företrädare för olika branscher samarbetar för att nå ett gemensamt mål – att snabbare skapa en hållbar e-mobilitet.
ABB:s Terra HP-laddare har kapacitet att tillgodose behoven för nuvarande och nästa generation av elbilar. Elskåpet på 375 A kan ladda en 400 V-bil med full laddningseffekt på 150 kW kontinuerligt. Med teknik för dynamisk likströmsfördelning kan ett laddningssystem med två elskåp ladda två elbilar samtidigt, med upp till 350 kW och 500 A, med dynamisk optimering av den tillgängliga elnätsanslutningen och effekten som levereras till fordonen.

Comments are closed.