Enkortsdatorer för öppna system

Elfa Distrelec lanserar nu ett program av enkortsdatorer från Adafruit, ett amerikanskt företag fokuserat på hårdvara med öppen källkod.

– Adafruits teknik bygger på community-drivna projekt, vilket garanterar att varje innovation som deras team av kreativa tekniker producerar utgörs av något som kunderna efterfrågat, säger Steve Herd, Head of Customer Proposition och Product Management på Distrelec. Adafruits sortiment kan användas både av proffs och studenter.

Bland produkterna finns:

Adafruit Feather: Feather-produkterna är flexibla, bärbara, effektiva och drivs av lipo-batterier för on-the-go-användning eller via micro-USB-uttag för stationära projekt.

Adafruit Metro: Metro är Adafruits serie med microcontroller-kort till Arduino IDE. Serien har utrustats med en ATSAMD21G18-krets, en ARM Cortex M0+, är kompatibel med CircuitPython och levereras fullt monterad med stiftlister och UF2 bootloader som laddats i förväg.

Adafruit Particle: Flaggskeppet i Adafruits Particle-sortiment är Photon. Photon är designad för att skapa sammankopplade projekt, i synnerhet IoT-tillämpningar.

Adafruit IoT: En av de mest omtalade produkterna i IoT-serien är Microsofts IoT-paket för Raspberry Pi 3. Paketet är det enklaste och mest effektiva sättet att sätta igång IoT-projekt och IoT-enheter med Windows 10 och Raspberry Pi. De passar för användning med Microsoft Azure-certifierade operativsystem.

Adafruits sensorer: Här finns ett växande sortiment med sensorlösningar, bland annat Adafruits HC-SR04 ultraljudsdistanssensorer.

Adafruit Crickit HAT för Raspberry Pi: Crickit HAT drivs av seesaw, Adafruits bridge-firmware 2C-to-whatever. Raspberry Pi kan användas för robotteknik- och mekatroniktillämpningar.

Comments are closed.