Hanza nyemitterar och vill in på Nasdaq OMX

Styrelsen för Hanza Holding AB ansöker om aktiehandel på Nasdaq OMX First North Premier från den 19 juni 2014. Dessutom genomförs en nyemission som beräknas tillföra bolaget 22 MSEK före emissionskostnader.

Hanza är en kontraktstillverkare som levererar kompletta tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering.
Företaget grundades 2008 och har sedan dess vuxit till ett miljardbolag med verksamhet i Sverige, Finland, Estland, Polen, Slovakien och Kina. Atlas Copco, Ericsson, ABB och Saab Defense är några av kunderna.
– Vi har på några år skapat ett miljardbolag och nu tar vi nästa steg på vägen mot att rita om landskapet för tillverkningsindustrin. Där spelar listningen av Hanzas aktie en stor roll. Det kommer ge oss en ny möjlighet att utnyttja potentialen i vår affärsmodell och att konsolidera branschen vilket kommer att gynna både kunder och ägare, säger Erik Stenfors, vd för Hanza och en av grundarna.
Nyemitterade aktier erbjuds till institutionella investerare i Sverige samt till allmänheten i Sverige enligt följande villkor:
* Teckningskursen i är 29 SEK per aktie och courtage utgår ej.
* Om nyemissionen fulltecknas kommer Hanza att tillförs runt 22 MSEK före emissionskostnader.
* Nyemissionen innebär en ökning med maximalt 758 000 aktier, från 6 486 320 aktier till 7 244 320 aktier. Det motsvarar 10 procent av rösterna och kapitalet i Bolaget.
* Bolagets aktiekapital kan öka med maximalt 648 632 SEK till 724 432 SEK.
* Anmälningsperiod är de 19 maj till 10 juni 2014
I samband med ägarspridningen har styrelsen för Hanza har ansökt om upptagande av bolagets aktier till handel på First North Premier. I samband med erbjudandet har Avanza agerat som finansiell rådgivare. Avanza är emissionsinstitut och ”Certified Advisor”.
Första handelsdagen på First North Premier beräknas bli den 19 juni 2014.

 

Comments are closed.