Handheld satsar på Centraleuropa

Den svenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer Handheld förvärvar tyska TimbaTec i en storsatsning på marknader i Centraleuropa.
Handheld, som tillverkar stryktåliga mobila datorer för tuffa miljöer, uppger sig nu genomgöra en storsatsning på företagets viktiga marknader i Tyskland, Österrike och Schweiz genom att förvärva hårdvarudivisionen TimbaTec av sin befintliga distributör Latschbacher och bilda två nya helägda dotterbolag för denna region.

Latschbacher är en leverantör av märkningsverktyg, datorer och mjukvara och Handhelds nuvarande distributör för de tyska, österrikiska och schweiziska marknaderna. TimbaTec, som omsätter närmare 30 miljoner kronor årligen, kommer att omvandlas till två nya dotterbolag, Handheld Germany GmbH och Handheld Swiss Gmbh, som båda blir helägda av Handheldkoncernen.

– Detta är ett strategiskt mycket viktigt förvärv för Handheld-koncernen. De tyskspråkiga marknaderna i centrala Europa är de största och viktigaste i Europa och vi är övertygande om att vi kan växa fortare på dessa marknader med helägda dotterbolag och genom att arbeta fokuserat på vårt marknadsorienterade sätt, säger Jerker Hellström, koncernchef för Handheld Group i ett pressmeddelande.

Comments are closed.