Annons

Handhållen 3D-skanner

RS Components marknadsför nu den handhållna 3D-skannern SCANIFY från Fuel3D i utbudet av billiga bordssystem för 3D-digitalisering och -utskrifter.

 

SCANIFY använder en kombination av stereoskopi och fotometri för att skapa en korrekt och högupplöst digital modell, inklusive 8-bitars RGB-färginformation. Scannern är billig, snabb, och lättanvänd. Användaren placerar först ett optiskt riktmärke på objektet som sedan används som referens för att korrigera rörelser, och med en enda avtryckning (på 0,1 sekunder) tar man sedan alla de bilder som behövs för att skapa en modell.
Skannern exporterar diverse filformat, inklusive STL som används av många 3D-skrivare, vilket gör det möjligt att snabbt och lätt replikera inskannade objekt. Stöd för formaten OBJ och PLY gör det möjligt att exportera direkt till populära design- och animeringsprogram, vilket öppnar upp många kreativa möjligheter för exempelvis konstruktörer, konstnärer, lärare, så kallade ”makers” och hobbyister.
RS är en av de första distributörerna som erbjuder SCANIFY på marknaden efter lanseringen på CES 2015 i januari. Produkten vann priset 2015 CES Best of Innovation Award i kategorin 3D Printing & Additive Manufacturing. Tillverkaren, Fuel3D, är en välfinansierad startup som grundades för att kommersialisera teknologi som utvecklats vid Oxforduniversitetet i Storbritannien.

Comments are closed.