Enea och ARM presenterar virtualiseringsplattform

Mjukvaru- och konsultbolaget Enea AB och ARM demonstrerar idag en ARM-baserad referensimplementation av den plattform som tagits fram inom ramen för OPNFV-projektet (Open Platform for Network Function Virtualization). Presentationen sker under NFV World Congress 6-8 maj i San Jose, USA.

Enea och ARM har under några månader samarbetat för att skapa en integrerad plattform baserad på öppen källkod för virtualisering av nätverksfunktioner.

– Denna milstolpe innebär ett stort steg framåt i att kunna förverkliga NFV-visionen på en rad ARM-baserade hårdvarulösningar från flera olika leverantörer, säger Charlene Marini, vice president of embedded marketing, ARM. Plattformen är också en förutsättning för ARMs ramverk för smarta, flexibla molnlösningar (Intelligent Flexible Cloud) som kommer stöpa om synen på nätverksinfrastruktur och hur den manifesterar sig de kommande åren.

– Som medlem i Linaro Networking Group och som aktiv deltagare i OpenDataPlane- och OPNFV-initiativen, är vi fast beslutna att jobba tillsammans med ledande hårdvarutillverkare, kunder och partners kring lösningar för virtualiserade nätverk. Vi är mycket stolta över att kunna presentera denna tidiga implementation som sannolikt kommer bli en katalysator för applikationsutveckling i breda lager inom industrin, säger Daniel Forsgren, SVP Product Management vid Enea i ett pressmeddelande.

OPNFV stödjer en rad exempelapplikationer (Virtualized Network Functions) och samarbetet mellan Enea och ARM resulterar i de första mjukvarubyggstenarna som inkluderar öppen källkod från flertalet industrisamarbeten (OpenStack, OpenDaylight, Open vSwitch, KVM och ODP). Mer information om referensplattformen finns på Enea’s blogg "ARM and Enea deliver diverse silicon support for OPNFV- Explained"  eller följande whitepaper från ARM "The Emergence of the OpenDataPlane Standard".

Comments are closed.