Handdator som tål vatten

Från Panasonic kommer en femtums handdator/smartphone som tål både en halvtimma på 1,5 m djup och att tappas på ett betonggolv från tre meters höjd. Enheten finns i Androidversion, eller utrustad med Winndows Embedded.

 

Toughpad FZ-E1 drivs av Microsofts senaste OS-plattform Windows Embedded 8.1 Handheld, medan Toughpad FZ-X1 kör operativsystemet Android TM 4.2.2. Enheterna är framtagna för t ex transport- och logistikbranschen, offentliga sektorn och räddningstjänster, detaljhandel, samt verkstads-, tillverknings- och flygindustrin.
Handdatorerna tål att tappas på ett betonggolv från tre meters höjd, vilket innebär att de mer än väl lever upp till den militära MIL-STD-810G-standarden. De är även IP68-certifierade, vilket betyder att de är förseglade mot damm och vattentäta ner till 1,5 meter i upp till 30 minuter. Tack vare en inbyggd värmekälla fungerar enheterna i temperaturer från -20 °C till +60 °C. De har också hög motståndkraft mot stötar, vibrationer, höjder och extrem fuktighet.
Multi-touch-skärmen (1280×720) tillåter användning av både fingrar (även handskbeklädda) och penna. Tack vare enheternas regnsensorfunktion kan pekskärmen hanteras även i ösregn.
Utöver en bakkamera (8 miljoner bildpunkter) med LED-blixt och en frontkamera (1,3 miljoner bildpunkter) finns en integrerad 1D/2D-streckkodsläsare och en expansionsport.
Båda enheterna kommer finnas tillgängliga med tal och data via 4G LTE /3G/GPRS. För att kunna föra samtal via enheterna i bullriga miljöer är de utrustade med tre mikrofoner för intelligent brusreduktion och två fronthögtalare som kan nå upp till hela 100 dB. Det utbytbart 6,200mAh-batteriet ger 14 timmars oavbruten tillgång till data. Batteriet har en standby-tid på ca 1000 timmar och en taltid på 23 timmar.

Comments are closed.