Annons

Halmstadsforskare skapar artificiell intelligens för Google

Efter flera år vid Högskolan i Halmstad har forskaren Roland Philippsen rekryterats till sökmotorjätten Google i Kalifornien. Där ska han arbeta med avancerad robotik och artificiell intelligens.

 

Roland Philippsen kom till Högskolan i Halmstad från amerikanska Stanford University i juni 2011. Att gå från Högskolan till Google var ett svårare beslut än man kan tro, men han ser fram emot den nya utmaningen.
– Min nya arbetsplats ligger i hjärtat av Silicon Valley. Några av de personer som jag kommer att arbeta med är sådana som jag hade stor respekt för redan under min tid som forskare vid Stanford University.
På Högskolan i Halmstad har Roland Philippsen varit biträdande lektor med robotik och intelligenta maskiner som specialitet. Han tror att flera erfarenheter från Högskolan inverkade positivt under rekryteringsprocessen.
– På Högskolan fick jag vara med och påverka lärosätets framtida utveckling – inklusive vilka kompetenser, samarbeten och strukturer som krävdes för att uppnå de uppsatta målen. Under tiden lärde jag mig det tänkesätt som krävs för att möjliggöra en intensiv utveckling. Jag tror nog att detta ganska väl speglar hur Google arbetar inom sin robotiksatsning. Det är definitivt en erfarenhet från Halmstad som jag tar med mig.
Roland Philippsen börjar sitt arbete vid Google under januari 2015.

Comments are closed.