Hacka Arduino-roboten

Tävlingen ”Hack the Arduino Robot” ingår i årets internationella RobotChallenge-event i Wien. Det är ett tävlingsevent för hemmagjorda, autonoma och mobila robotar.

 

”Hack the Arduino Robot”, som sponsras av RS Components, firar den ökade användningen av mjukvara och hårdvara med öppen källkod i elektronikkonstruktionsprojekt och baseras på Arduino Robot, Arduinos första open source-hårdvara på hjul, som lanserades i augusti 2013.
Deltagarna i tävlingen, som både kan vara lag och enskilda personer, fick lämna in en projektidé tillsammans med en kort beskrivning på upp till 120 ord som besvarade tre huvudsakliga frågor: vad skulle du göra med en Arduino Robot, vad gör din idé speciell, och vilket problem i verkliga livet löser din robot? En internationell jury har nu valt ut de 10 bästa projektidéerna, baserat på följande kriterier: projektets genomförbarhet, idé och kreativitet samt teknik och innovation. 58 projektidéer lämnades in från totalt 22 länder i världen.
De deltagare som valdes ut har nu blivit meddelade om detta. De 10 utvalda deltagarna har fått varsin helt ny Arduino Robot som de skall använda för att genomföra sina projektidéer. Dessutom får alla utvalda deltagare behålla sin robot efter tävlingens slut.
Deltagarna hade fram till den 9 mars på sig att realisera sina projekt och ladda upp all relaterad dokumentation. (Denna implementeringsfas har följts av en omröstning på nätet under en period fram till den 23 mars, vilken eventuellt utökas till den 28 mars).
Vilka som vinner hela tävlingen kommer att meddelas officiellt på RobotChallenge 2014, som äger rum den 29 och 30 mars 2014. De vinnande projekten kommer också att publiceras på RS Components, Arduinos and RobotChallenges webbplatser.
RS Components kommer att skänka ett urval av ISO-TECH produkter, inklusive ett oscilloskop, ett nätaggregat, en multimeter och en verktygssats, till vinnarna i två kategorier av ”Hack the Arduino Robot” ­ nämligen Best Project and Documentation Award och Community Award.
De huvudsakliga utvärderingskriterierna för Best Project and Documentation Award är projektidéns och implementationens kvalitet samt dokumentationens tydlighet och fullständighet.
Då design med öppen källkod handlar om att dela med sig till andra förväntas alla deltagarna i konstruktionsteamen att dokumentera sina projekt på ett sådant sätt att andra kan lära sig från deras erfarenhet och bygga vidare på deras idéer. Den dokumentation man delar med sig av kan omfatta videoklipp, bilder, källkod, CAD-ritningar och annat relevant material. Alla plattformar är tillåtna, så länge de är tillgängliga på internet ­ exempelvis lagets egen webbplats, Facebook, instructables eller YouTube.
För att vinna Community Award måste laget efter genomförandet av projektet skicka in ett kort videoklipp på mellan tre och fem minuter som presenterar projektet och laget. Videon kommer att laddas upp på RS Components YouTube-kanal på www.youtube.com/user/rswwwchannel, och det projekt som får flest ”likes” vinner Community Award. Det vinnande projektet kommer också att användas för att marknadsföra projektet på RobotChallenges och RS Components sociala media-webbplatser.

Comments are closed.