GPS tar hänsyn till vädret

GPS-tillverkaren TomTom meddelar att företaget kommer att kunna hjälpa förare nå fram till sina destinationer ännu fortare genom att beräkna färdrutter baserat på aktuella väderleksförhållanden.

Utöver information om köer och andra hinder i trafiken varnar TomTom Traffic även för trafikstörningar till följd av regn eller snö. Genom att vara bättre informerad om de aktuella väderförhållandena längs vägen kan förare fatta smartare beslut om vilken väg de ska välja för att snabbare nå sitt mål.
– I och med att vi vet trafikläget för hela vägnätet har vi möjlighet att beräkna den snabbaste färdvägen och på det viset hjälpa människor att fortare komma fram till sin destination, säger Stefan Högberg, Country Sales Manager för TomTom Sverige. Vi vet att dåligt väder ofta är oförutsägbart och att det kan leda till betydande förseningar i trafiken. Genom att ta hänsyn till det aktuella vädret kan vi ge förare mer kunskap om vägen framför dem och på det viset göra resan snabbare och mer förutsägbar.

Comments are closed.