Googles köp av Motorola klart

Google Inc. meddelar att de avslutat förvärvet av Motorola Mobility Holdings, Inc. för 40 dollar per aktie i kontanter.

Förvärvet gör det möjligt för Google att stärka konkurrensen inom mobil datoranvändning. Motorola Mobility kommer att förbli en licenstagare av Android och Android kommer fortsatt att vara öppen. Google uppger också att de kommer att driva Motorola Mobility som en separat verksamhet.

Sanjay Jha, som återupplivade Motorola Mobile Devices verksamhet och ledde företaget genom förvärvet, har avgått som vd men kommer att fortsätta arbeta med Google för att säkerställa en smidig övergång.

Dennis Woodside, som har övervakat planeringen av integreringen vid förvärvet och som tidigare varit vd för Google Region Americas har nu blivit vd för Motorola Mobility.

– Jag är glad att kunna meddela att affären har avslutats. Motorola är ett stort amerikanskt högteknologiskt företag med en meritlista på över 80 år av innovationer. Det är en bra tid att befinna sig i mobilbranschen och jag är övertygad om att teamet på Motorola kommer att skapa en nästa generation av mobila enheter som kommer att förbättra livet för många år framöver, säger Googles vd Larry Page.

Dennis Woodside har anställt ett litet antal ledare som omedelbart kommer att ansluta till Motorolas ledningsgrupp. Det är Regina Dugan (tidigare chef för DARPA), Mark Randall (tidigare supply chain vp på Amazon och tidigare på Nokia), Vanessa Wittman (tidigare CFO i Marsh & McLennan), Scott Sullivan (tidigare chef för HR på Visa och NVIDIA), och Gary Briggs (tidigare Google vp för Consumer Marketing). Utöver dessa nya ledare kommer många medlemmar av Motorolas Mobility-team fortsätta i sina nuvarande roller: Iqbal Arshad (Product Development), Marshall Brown (stabschef), Fei Liu (massmarknadsprodukter), Dan Moloney (Hem), Scott Offer (chefsjurist), Mark Shockley (försäljning), Mahesh Veerina (Software & Enterprice) och Jim Wicks (Consumer Experience Design).

Comments are closed.