Genombrott för Beijer Electronics i USA

Beijer Electronics har genom dotterbolaget Westermo erhållit en stor order värd cirka 30 miljoner kronor (4 miljoner dollar) med Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA) som slutkund. Beställningen meddelas vara en av företagets största och betraktas som ett genombrott.

Beställningen uppges vara ett genombrott för de båda företagens nya lösningar för IP-kommunikation till järnvägssegmentet (Westermo IP-train solution). Ordern är även en av Beijer Electronics hittills enskilt största.

Beställningen omfattar kommunikationsutrustning såsom switchar och routers till 364 pendelstågsvagnar. Leveransstart ska ske under det fjärde kvartalet 2013 och leveranser löper under 2,5 år. Det finns potential till tilläggsbeställningar som en del av WMATA:s uppgradering av Washingtons tunnelbane- och pendeltågnät.

Beijer Electronics order på kommunikationsutrustning är en del av ett informationssystem till pendeltågen som skall levereras av japanska Toshiba som således är Westermos direktkund. Avgörande för att Toshiba valt Westermos ”IP-train solution” är systemets robusthet och tillförlitlighet i en mycket krävande miljö. Kommunikationssystemet innehåller även specifika funktioner för styrning och övervakning som bland annat innebär ökad säkerhet.

Westermo har under närmare två år bedrivit ett intensivt utvecklingsarbete för att ta fram den nya lösningen för IP-kommunikation inom järnvägssegmentet. Lanseringen ägde rum i slutet av förra året. Westermo har i år även tagit två mindre order på systemet till nya kunder. Den stora ordern från Toshiba och WMATA vittnar om att övergången till IP-baserad kommunikation inom järnvägssegmentet nu har börjat på allvar och Beijer Electronics bedömer att det finns en stor potential på den globala marknaden, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.