Gediget kompendium om kortmonterad kraft

Användare och tillverkare av kortmonterad strömförsörjning samarbetar i organisationen High Density Packaging, HDP. Den har nu släppt andra upplagan av sin rapport BMPS Application Guideline, version 2.0.

 

BMPS står för Board Mounted Power Supply. Den första utgåvan av rapporten BMPS Application Guideline kom ut 2007. Den var utformad för att stödja industrierna för telekommunikation och elektroniktillverkning och ge bättre förståelse för BMPS-produkter.
Sedan dess har stora användare och tillverkare av BPMS-produkter fortsatt att arbeta för att definiera marknadens krav och överenskommelser i fråga om dessa produkter
.
Vidareutvecklad
Den nya utgåvan har i hög grad vidareutvecklats inom områden som kylning, digital effekt, energieffektivitet, högspänningsdistribution, blyfri lödning, ”Point-of-load”, fjärrstyrd strömförsörjning och totalkostnad för kunden.
Bland de drygt trettiotal företag som bidragit till det uppdaterade dokumentet kan nämnas Agilent, Cisco, Alcatel-Lucent, Emerson, Ericsson, Flextronics, Infineon, International Rectifier, IPC, Radantal Power, Murata Power Solutions, NetPower Labs, Technologies NetPower, Powerbrand Consulting, TDK-Lambda, Texas Instruments och Vicor Corporation.
Dokumentet är godkänt av användare och systemintegratörer som Alcatel-Lucent, Ericsson, Huawei, Juniper Networks, Nokia Siemens Networks, och det stöds av Power Manufacturers Association, PSMA, och Europeiska Power Supply Manufacturers Association, EPSMA.
– Den fortsatta användning av BPMS Application riktlinjerna inom våra medlemsföretag bidrar till att kommunicera, till exempel krav som tillförlitlighet och olika effekter av designbeslut. Det kan också hjälpa konstruktörer och användare av monterade nätaggregat att bättre förstå och använda dessa produkter, säger Marshall Andrews verkställande direktören för HDP User Group. Detta dokument är absolut nödvändig för alla som arbetar med BPMS, konstaterade han.

Initierades av Lars Thorsell
– Vårt mål med dokumentet är att harmonisera användarnas och tillverkarnas åsikter när det gäller dessa produkter eftersom många av dagens produkter är ett resultat av framgångsrika produktlanseringar snarare än den verkliga användarens behov, säger Lars Thorsell, PowerBrand Consulting och projektets initiativtagare.
Projektet startades av honom ursprungligen år 2002 inom organisationen Power Sources Manufacturers Association, och drevs under två år till dess att det överfördes till HDP User Group. Det har en förhistoria i den ”Power book” som Ericsson tog fram redan 1993, också på Lars Thorsells initiativ. Grundtanken var att skapa en ”guideline” för kraft på kretskort. Andra företag än Ericsson bjöds in att medverka och boken gav eko i ”power supply”-världen.

Heltäckande
HDP User Groups dokument, med sina 149 A4-sidor (respektive 160-sidor Letter), är det i särklass mest omfattande i sitt slag. Det täcker allt från grundläggande topologier, strömförsörjningsarkitekturer och tillförlitlighet till dagens mest aktuella frågor, som digital kraft och energibesparingar.
Dokumentet BMPS Application Guidelines kan beställas från kontoret för HDP User Group kontor och via organisationens hemsida http://www.hdpug.org. Det är gratis för medlemmar i HDP User Group och stödjande BPMS-tillverkare. För allmänheten kommer det att kosta 350 amerikanska dollar.
Medlemmar av EPSMA/PSMA får 50 procents rabatt.
HDP User Group är en globalt verkande organisation för forskning och utveckling med säte i Scottsdale, Arizona, USA.

 

Comments are closed.