Fyrkärnig processor i PXI Express

Hjärtat i en ny PXI Express-styrenhet innehåller Intels fyrkärniga Core i7-820QM Processor. Inbyggnadsstyrenhet har dubbla bearbetningskapaciteten och datagenomströmningen jämfört med tidigare modeller vilket ger möjlighet till att minska testtiderna betydligt.

 

Den nya styrenheten NI PXIe-8133 är branschens första fyrkärniga PXI Express-styrenhet. Bearbetningshastigheten och datagenomströmningen har fördubblats jämfört med National Instruments tidigare styrenheter, inte bara på grund av processorn utan även till följd av förbättringar av PCI Express-bussen.Intels Core i7-820QM-processor har en grundklockfrekvens på 1.73 GHz och med Intels Turbo Boost-teknik höjs klockfrekvensen automatiskt beroende på applikationstyp. Om man till exempel kör applikationer som bara har en enda exekveringstråd, sätter CPUn de tre oanvända kärnorna i viloläge och höjer den aktiva kärnans klockfrekvens från 1,73 GHz till 3,06 GHz.
Mjukvaruapplikationerna behöver alltså inte vara flertrådiga för att kunna utnyttja den senaste CPU-tekniken. Det gör att man med den nya styrenheten kan förkorta testtiderna betydligt för applikationer som kräver intensiv databearbetning, exempelvis HIL-simulering (hardware-in-the-loop) och test av RF-protokoll.

 

Comments are closed.