Fyra nya får investering

Chalmers Innovation investerar totalt 1,2 miljoner kronor i fyra nya bolag. Företagen arbetar med teknikbaserade idéer inom fraktlösningar, blysyrabatterier, optisk klassificering och displayteknik.

– Bolagen arbetar inom helt olika områden, men gemensamt för dessa är att de bygger på unika idéer framför allt rörande tekniken. Vi anser att de var och en har stor potential att lyckas, säger Olle Stenberg, vd vid Chalmers Innovation.
AdFreight, som är ett av de nya bolagen på Chalmers Innovation, har redan prisats som ett av landets mest lovande tillväxtbolag när finalen av Venture Cup avgjordes i början av juni. Företaget levererar en ny fraktlösning för handel på Internet.
Chalmers Innovation investerar också i Green Power Batteries, Optisort och Orthocone. Green Power Batteries som regenererar blysyrabatterier från framför allt eltruckar och erbjuder återförsäljare och användare av truckar ett kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ till att köpa nya batterier. Optisort utvecklar en mjukvara för snabb bildbehandling och optisk klassificering. Första applikationsområdet är automatiskt sortering av batterier på återvinningscentraler. Orthocone, som är sprunget från forskning på Chalmers, utvecklar en ny typ av snabbare och mer energieffektiva vätskekristaller som uppges kunna ge bättre bildkvalitet hos displayer.
– De bolag vi nu har investerat i är samtliga i den tidiga fasen under förinkubator-perioden. Genom en tidig investering på cirka 300 000 kronor per bolag vill vi bidra till att få igång företagen. På sikt bedömer vi att samtliga kommer att lyckas med en kommersiell framgång.

Comments are closed.