Fujitsu investerar i SuVolta

Ytterligare 10,6 miljoner dollar är tänkt att snabba upp utvecklingen av extrema lågenergikomponenter med vanlig planarteknologi. En av investerarna är Fujitsu, som ser tekniken som en viktig del av företagets satsning på IoT.


SuVoltas DDC-teknik är baserad på vanlig planarprocess.

Steget från "vanlig" planarteknologi till olika typer av tredimensionella strukturer (t ex trigate från Intel) är stort och framför allt mycket dyrt. Många bedömare tror därför att de flesta komponenter också i fortsättningen kommer att tillverkas med traditionell planarteknologi.
SuVoltas teknik för att med planarteknik nå många av de tredimensionella teknikernas fördelar blir därför allt intressantare och idag offentliggjorde företaget att en grupp investerare, bland dem Fujitsu, har skjutit till ytterligare 10,4 miljoner dollar till vidareutvecklingen av tekniken. Övriga investerare är Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), August Capital, New Enterprise Associates (NEA), Northgate Capital och DAG Ventures.
Det övergripande målet är att förbättra energieffektiviteten i CMOS-processen för de allt fler extrema lågenergitillämpningarna inom t ex IoT (Internet of Things) och mobiltelefoni. SuVoltas DDC-teknik har redan visat att det är möjligt med ganska små förändringar i den vanliga planarprocessen.


– Vi har redan DDC-processer i volymproduktion på flera håll, säger Bruce McWilliams, vd för SuVolta. Intresset för fortsatta investeringar visar hur stort intresset är från industrin.

– Den största utmaningen för halvledartillverkarna är att kunna minska energiförbrukningen utan att samtidigt öka kostnaden, säger Forest Baskett, medlem i SuVoltas styrelse och general partner hos investmentföretaget NEA (New Enterprise Associates). SuVolta har en lösning, vilket är ytterst intresant, inte minst för den snabbt växande IoT-marknaden.

Comments are closed.