FSW analyserar flera signaler samtidigt

Rohde & Schwarz nya signalanalysator FSW utmärker sig dels genom exceptionellt goda data beträffande fasbrus och maximal bandbredd, dels genom att det kan mäta flera signaler samtidig, analysera dessa enskilt eller deras påverkan på varandra. Exempelvis kan man vilja studera en GSM-signal bredvid en LTE-signal.

R&S FSW signal- och spektrumanalysator kommer i tre modeller som täcker  från 2 Hz till 8 GHz, 13 GHz eller 26,5 GHz.
Instrumentet är särskilt utvecklat med tanke på utvecklingslaboratorier för flyg- och rymdbruk, försvars- och kommunikationsindustrier.
Instrumentets front domineras av en 12,1 tums touch-skärm.
Tack vare funktionen MultiView kan användaren på skärmen se resultaten från flera applikationer samtidigt, för att kunna följa även de mest komplicerade signalförloppen och avslöja fel.
Många av dagens mätapplikationer kräver lågt fasbrus hos instrumentet. Det gäller speciellt för moderna radarsystem, där lågt fasbrus krävs för att ge stabila signaler. På 10 kHz offset från centerfrekvensen 1 GHz ligger fasbruset på -137 dBc/Hz och vid 10 GHz på -128 dBc. Rohde & Schwarz hävdar att det är upp till 10 dB bättre än för jämförbara instrument på marknaden.
Brusgolvet, utan brusundertrycking men med förförstärkaren inkopplad, ligger vid 2 GHz på -169 dBm (1 Hz). Brusundertryckning kan sänka brusgolvet med ytterligare 13 dB.
Med bruskorrigering inkopplad är det dynamiska området för WCDMA ASLR -88 dBc. Mätnoggrannheten, upp till 8 GHz, anges till 0,4 dB.
Högsta bandbredden för instrumentet i standardutförande. Men det finns optioner för 28, 40 eller 80 MHz. Med en extra modul kan man få upp till 160 MHz för att kunna analysera extremt bredbandiga signaler, frekvenshopp eller för att klara den kommande standarden IEEE 802.11ac.
Att kunna se på signaler av olika standarder samtidigt är till stor nytta om man exempelvis skall karaktärisera störningar mellan en GSM- och en LTE-sändare.
Se mer på www.rohde-schwarz.com/product/fsw

 

Comments are closed.