Frontside fick Volvos framtidsprojekt

Kontraktstillverkaren Frontside Electronics får ansvar för tillverkningen av ADB-boxen till Volvos Drive Me-projekt.


– Vi kommer att medverka vid konstruktion och framtagning av prototyper och serieleveranser ett antal år framöver, säger Robert Olsson, Frontside Electronics grundare, här vid sidan av dottern Helene Winberg, vd för Frontside

Ordern gäller tillverkning av ADB-boxen, Autonomous Driving Brain som kommer att vara hjärnan i Volvo Cars stora projekt Drive Me, där ett hundratal självstyrande bilar kommer att köra runt i Göteborgstrafiken.

Det banbrytande projektet är ett gemensamt initiativ av Volvo Car Group, Trafikverket, Transportstyrelsen, Lindholmen Science Park och Göteborgs Stad. Drive Me stöds av den svenska regeringen. Syftet är att studera samhällsfördelarna med autonom körning och att Sverige och Volvo Cars ska bli ledande inom hållbar mobilitet.

– Tillsammans med konsultföretaget i3tex kommer vi att medverka vid konstruktion och framtagning av prototyper och serieleveranser ett antal år framöver, säger Robert Olsson, Frontside Electronics grundare. Jag tror att det är effektiviteten, närheten och vårt mångåriga kvalitetstänkande som avgjorde valet.

– Även om det inte är fråga om någon stor serietillverkning är detta en fantastisk prestigeorder för oss. Att få vara med och bidra med vår långa erfarenhet av elektroniktillverkning i ett sådant här sammanhang är fantastiskt.

– Det är precis vad vi alla i Elektronik-Sverige behöver. Att som lite mindre företag få hjälpa de stora att utveckla avancerade produkter som vi sedan kan exportera ut i världen. Det är betydligt bättre än att exportera vår kunskap och våra arbetstillfällen. Nu när jag lämnar över mer och mer av vår företagsledning till vår nästa generation skall det bli mycket inspirerande att engagera mig i Drive Me-projektet ett antal år.


Robert Olsson testar ett av företagets tidigare fordonsprojekt – en ljudgenerator för elbilar.

Comments are closed.