Framtidsvinnare

 Finlands största dagstidning Helsingin Sanomat korade Beneq OY  som segrare i tävlingen "Framtida vinnare". Nanoteknik för ytbehandling och global inriktning var motiveringen.

Ett frågeformulär omfatatnde 160 kandidater till "Framtida vinnare" sändes till riskkapitalinvesterare och personer som arbetar med tillväxtföretag. Tio finalister fick sen ge en redovisning för en jury som utsåg Beneq Oy som vinnare. Segern vanns med motiveringen att Beneq har varit inriktad mot tillväxt och internationella kunder allt från starten.

Beneq OY som är baserat i Vanda bildades 2005 genom "Management Buy Out " fån Nextrom ( tidiagre Nokia-Maillefer) av verksamheten inom ytbehandling.  Huvudprodukter är utrustning och metodologi för  nHALO ( Hot Aerosol Layering Operation) och ALD, (Atomic Layer Deposition). ALD-teknologi  är en behndlingmetod för tunnfilm som ger noggrann anslutningfri (pin-hole free) täckning på olika substrat.

I december förvärvade BeneqOy, Planar Systems enhet inom ALD inkluderande licens på patent. Planar Systems har använt ALD i mer än femtio egna applikationer och även marknadsfört metoden och utrustning externt. BeneqOy har nu en stark internationell ställning inom med sin ALD verksamhet och har nu marknad för substrat som inkluderar halvledarindustrin.

 

Comments are closed.