Framgång för norsk enkapseldator

Norska Energy Micro har tagit hem sitt första stora utvecklings- och produktionskontrakt för sin nya EFM32-familj med extremt strömsnåla enkapseldatorer. Avtalet är värt ca fem miljoner dollar över en femårsperiod.

Energy Micro startades 2007 av Chipcon-grundaren Geir Førre efter Texas Instruments köp av Chipcon. Företaget hade redan från början målsättningen att utveckla extremt strömsnåla enkapseldatorer och tidigare i år kom beskedet att man qkulle basera teknologin på ARMs senaste Cortex-MR-kärna.
Det nya utvecklingsavtalet innebär att Energy Micro får betalt för en del av sitt arbete med de nya EFM32-produkterna och rimligen att en av processorvarianterna anpassas för kundens behov. Den ännu ej namngivna kunden kommer att använda EFM32-processorerna i sina produkter på bred front.
Enligt Energy Micro kommer EFM32 att ha en energiförbrukning som ligger långt under dagens kommersiella produkter. Samtidigt drar processorn fördel av det mycket stora ekosystem av utvecklingsverktyg, färdig mjukvara och kunnande som har byggts upp kring ARM-processorerna.

 

Comments are closed.