Europeiska komponentmarknaden planar ut

Enligt International Distribution of Electronics Association (IDEA) ser den europeiska komponentmarknaden ut att gå in i en period av stabilitet.
– Resultatet är en välkommen överraskning, med tanke på det senaste årets fallande dollarkurs, säger Adam Fletcher, vp för IDEA. Kanske den europeiska komponentmarknaden har hittat en ny "naturlig nivå" inom den globala marknaden. IDEAs siffror för andra kvartalet i år visar att den europeiska komponentmarknaden fortsätter sin historiska trend med ett starkt förstakvartal, följt av tre sämre kvartal. Förhållandet mellan order och fakturering var nära 1 under Q2 och det indikerar att Q3 fortsätter på vanligt sätt.
Orderingången under andra kvartalet var 6,2 procent lägre jämfört med första kvartalet, men bara 2,5 procent lägre än andra kvartalet förra året. Större delen av nedgången (7,6 procent) berodde på halvledare, medan passiva komponenter och elektromekanik minskade med 3,7 respektive 1,1 procent jämfört med förra kvartalet.
Faktureringen minskade med 3,1 procent jämfört med förra kvartalet och 3,3 procent jämfört med samma period förra året. Halvledarna gick ned med 4 procent, medan passiva komponenter och elektromekanik minskade med 2,6 respektive 0,6 procent jämfört med förra kvartalet.

Comments are closed.