Framgång för Dovado i Kirgizistan

När Kirgizistans teleoperatör Saima nu lanserar landets första mobila bredband med 4G sker det tillsammans med det svenska teknikföretaget Dovado, vars USB-routrar säljs tillsammans med Saimas 4G-modem.

 

Det är enligt företaget deras första större order utanför Norden. Lösningen innebär att de kirgiziska användarna kan låta många användare använda samma snabba mobila bredbandsanslutning via USB-routern Dovado Tiny.

Saima Telecoms 4G-nätverk öppnades i slutet av förra året och innebar ett stort steg framåt för landets telekommunikationer. Till en början har 4G-nätet byggts ut i förortsområden, där tillgången till internet hittills har varit mycket begränsad, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är givetvis mycket glada för samarbetet med Saima Telecom, som är den första teleoperatören utanför Europa som anammar vår 4G-router Tiny, säger Thomas Axaeus, vd för företaget Dovado baserat i Kista norr om Stockholm.

”Samarbetet med Saima Telecom är ytterligare en bekräftelse på att vår svenskutvecklade router befinner sig i den absoluta tekniska framkanten. Vi kommer att presentera många fler internationella samarbeten under det kommande året”, skriver företaget i ett pressmeddelande

Comments are closed.