FPGA-teknologi i 14 nm

Altera har demonstrerat FPGA-teknologi i Intels 14 nm TriGate-process. Det nya testchipet visar att 14 nm-processen ger förväntade förbättringar i prestanda och minskad energiförbrukning.

 

Testchipet innehåller viktiga delar av de konstruktionselement som kommer att finnas i de nya FPGA-komponenterna. Där finns tranceivrar, analoga/digitala byggblock, och digital logik som skall användas i Stratix 10-familjen av FPGA- och SoC-komponenter.
– Det här är en viktig milsten för Altera, säger Brad Howe, ansvarig för forskning och utveckling hos Altera. Genom att testa viktiga delar av FPGA-komponenterna i 14 nm kan vi validera komponentprestanda på ett tidigt stadium i utvecklingsprocessen och snabba upp tillgängligheten av produkterna i 14 nm.
– Altera och Intel har tillsammans kommit mycket långt sedan företagen startade samarbetet förra året, säger Sunit Rikhi, chef för Intel Custom Foundry. Det nya testchipet visar att samarbetet fungerar bra och att konstruktörerna hos Altera har gjort ett fantastiskt arbete.
Genom att använda Intels 14 nm TriGate-process kommer Stratix 10-komponenterna att få dubbelt så höga prestanda som dagens bästa FPGA-komponenter. FPGA-kärnan kommer att kunna arbeta i frekvenser upp till 1 GHz. Den som i stället vill nå minimal energiförbrukning kan sänka frekvensen och minska energiförbrukningen med upp till 70 procent. De största FPGA-komponenterna i Stratix 10-familjen kommer att ha mer än fyra miljoner logiska celler.

Comments are closed.