FPGA-stackar och IP-kärnor för industriell Ethernet

Kontron och Softing Industrial Automation GmbH har ingått ett samarbete avseende FPGA-baserade lösningar för Real-Time Ethernet.

Softings IP-kärnor och stackar för PROFINET, EtherCat, EtherNet/IP och MODBUS TCP kommer snart att bli tillgängliga för applikationsfärdig implementering i de FPGA-baserade I/O-hubbarna på Kontrons nya processorkort, och de kan även licenseras via Kontron. Med dessa typer av tjänster kan kunderna spara in avsevärd tid när de arbetar med sina egna FPGA-konfigurationer.
FPGA-baserade protokoll för Real-Time Ethernet används ofta när tillverkare vill variera realtidsprotokollen på en plattform. Detta minskar antalet olika hårdvaruvarianter, vilket leder till minskade utvecklingsinsatser och optimerad lagerhantering. Ett annat applikationsområde är rörelsestyrning, där kundspecifika algoritmer implementeras på FPGA:n tillsammans med protokollen för realtids-Ethernet. Härigenom går det att uppnå ytterst snabba svarstider när flera axlar styrs synkroniserat.
– Vårt mål är att förse våra OEM-kunder med applikationsfärdiga konstruktioner som har gränssnitten implementerade så att de passar deras specifika behov, och som redan är grundligt testade och direkt kan certifieras med målapplikationen", säger Dirk Finstel som är teknisk chef på Kontron AG. OEM-kunder vill inte vara tvungna att arbeta med specifika I/O-gränssnitt och kommunikationsprotokollskikt som inte hör till deras egentliga applikation. Deras kärnkompetens finns i själva applikationen. Som leverantör av kort och system är det vårt arbete och vår kärnkompetens att tillhandahålla alla relevanta gränssnitt och testade kommunikationsprotokoll. Vårt samarbete med Softing låter oss nu erbjuda detta för våra FPGA-lösningar, baserat på deras FPGA-stackar och IP-kärnor för realtids Ethernet-protokoll som redan har testats på fältet. Vi befinner oss nu i en position där vi kan tillhandahålla kundspecifika implementeringar med support på högsta nivå – och vi kan göra det med högsta hastighet.

Comments are closed.