FPGA plus DC/DC-omvandlare sparar kortutrymme

Efter Alteras köp av Enpirion i våras har företaget arbetat med skräddarsydda kombinationslösningar som kan spara halva kortutrymmet och minska den genomsnittliga energiförbrukningen med upp till 35 procent.


Mark Davidson, Altera

– Att spänningsmata en avancerad FPGA-komponent är inte helt enkelt, säger Mark Davidson, marknadschef för Alteras Power Business Unit. Det är viktigt att slå på de olika spänningarna i rätt ordning och det är viktigt att ge en tillräckligt ren spänning för höghastighetskommunikationen skall kunna fungera på ett korrekt sätt.
Enpirions DC/DC-omvandlare arbetar med en frekvens mellan 2-9 MHz, vilket gör att den fysiska storleken kan hållas ner. Omvandlarna klarar sig också med betydligt mindre avkopplingskondensatorer än vad som normalt sett krävs.
– Vi kan halvera antalet tantalkondensatorer, vilket ger lägre kostnad, mindre kortarea och högre säkerhet.
Men den största fördelen är ändå enligt Mark Davidson att utvecklingsarbetet blir så mycket enklare.
– Antalet steg i arbetet med spänningsmatningen minskar från ca 18 med en diskret konstruktion eller 14 med ett traditionellt DC/DC-chip till sex eller tre steg, beroende på om man vill använda en referenskonstruktion eller kontrollera mera själv. Det sparar fantastiskt mycket tid.
Referenskonstruktioner för Cyclone V SoC finns redan tillgängliga och fram till slutet av året kommer Altera att lansera referenskonstruktioner för FPGA-familjerna Stratix V GX, Arria V GT och Cyclone V GX.


Cyclone V SoC plus DC/DC-omvandlare

Comments are closed.