FPGA-baserad säker start

Microsemi Corporation har tagit fram ett FPGA-baserat referenssystem för att skapa en säkrare bootprocess vid uppstart av embeddeddatorer.

Referenssystemet använder säkerhetsfunktionerna som är inbyggda i företagets FPGA-komponenter SmartFusion2 SoC. Systemet kan på ett säkert sätt boota vilket applikationsprocessor som helst och kontrollera att det går att lita på processorkoden under körning. Applikationer som körs på den säkert bootade processorn kan ge säkerhet till resten av systemet och anslutna system.
– Mycket få processorer kan idag startas på ett säkert sätt, säger Tim Morin, marknadschef hos Microsemi. Det innebär stora risker i en tid där säkerhetshoten är större än någonsin. Vår referenskonstruktion visar hur man kan skapa en "kedja av säkerhet", där varje steg i bootprocessen validerar nästa nivå, hela vägen upp till applikationslagret. Innan det är gjort tllåts ingen kodexekvering.
FPGA-komponenten innehåller en rad inbyggda säkerhetsfunktioner, som acceleratorer för kryptohantering, lagring av säkerhetsnycklar, slumptalsgenerator, och lagring av bootkod i inbyggt flashminne. Det finns också en rad andra funktioner via teknologi som licensieras från säkerhetsföretaget Cryptography Research Incorporated (CRI).

Comments are closed.