Förvärv konsoliderar IoT-standarder

Industrigruppen Open Interconnect Consortium (OIC) meddelade att de förvärvar alla väsentliga tillgångar i kollegan UPnP Forum. Förvärvet förväntas av OIC effektivisera och konsolidera framtagningen av standarder för sakernas internet.

I utbyte kommer OIC att erbjuda medlemskap till befintliga forummedlemmar i UPnP. Enligt avtalet kommer OIC att effektivisera och konsolidera insatserna kring de båda organisationernas teknik och infrastruktur, vilket ska leda till en ökad inriktning på standardisering av sakernas internet (IoT). Särskilda överföringar av medlemskap kommer att tillkännages efter det att transaktionen stänger i slutet av 2015, meddelar OIC.

Gartner förutspår att det kommer att finnas 21 miljarder anslutna IoT-enheter i bruk fram till 2020. Vid den tidpunkten måste det enligt OIC finnas en accepterad gemensam standard på plats för att säkerställa att dessa enheter kan kommunicera och verka med den kapacitet de är avsedda för. Denna överföring av tillgångar från UPnP Forum är OIC:s senaste steg för att säkerställa så kallad interoperabilitet.

– UPnP Forum är pionjärer inom grundläggande nätverksprogramprotokoll för dagens smarta hem. Open Interconnect Consortium ser fram emot att arbeta tillsammans med våra många nya medlemmar och effektivisera specifikationsutvecklingen för nästa generations IoT-anslutna enheter, säger Mike Richmond, verkställande direktör, Open Interconnect Consortium.

– Vi är glada att ansluta oss till Open Interconnect Consortium och ha möjlighet att utnyttja dess branschledande teknik i UPnP:s redan omfattande uppsättning marknadsklara enheter, säger Scott Lofgren, vd för UPnP Forum. UPnP-enheter spelar en unik roll i Smarta hem som dramatiskt kommer att öka OIC:s prestationer.

OIC kommer att bilda en ny UPnP arbetsgrupp för att underhålla UPnP-specifikationer och certifieringsverktyg inom OIC-organisationen. OIC kommer vidare att erbjuda äldre UPnP-certifiering till en avgift för de företag som väljer att inte gå med i OIC.

– Fragmentering bland IoT-protokoll/standardiseringsorgan har varit ett av hindren för en bredare industriintroduktion. Utvecklare måste arbeta tillsammans för att säkerställa kompatibilitet mellan protokollen. VDC bedömer att OIC:s förvärv av UPnP Forums tillgångar är ett positivt steg i att bygga den nödvändiga infrastruktur som behövs för att leverera löftet om sakernas internet, säger Christopher Rommel, från marknadsanalysföretaget VDC Research.

Comments are closed.