Fond för utvecklingsprojekt

Adobe systems och Nokia meddelar idag att de skapat en fond dit utvecklare av applikationer och tjänster kan vända sig för att få pengar och stöd i ett "open Screen"-projekt. Det meddelade de båda företagen idag vid GSMA Mobile World Congress som pågår för fullt i Barcelona. Totalt läggs 10 miljoner dollar i fonden som ska vara avsedd för att hjälpa utvecklare, som med stöd av Adobes Flash-plattform skapar tillämpningar och tjänster för mobiltelefoner, laptops, och konsumentelektronikutrustningar. Open Screen-projektfonden ska uppmuntra utvecklare över hela världen och ytterligare befintliga projektpartners förväntas också ansluta sig till fonden i framtiden.  
– Open screen-projektfonden uppmuntrar användningen av Adobe-verktyg och existerande utvecklingskunskaper för att skapa spännande och unika Flash-applikationer för miljontals Nokia-produkter. Vårt slutmål är att stödja dessa utvecklare med resurser, väcka uppmärksamhet runt de kreativa möjligheterna med Flash och hjälpa till med att föra de innovativa erfarenheterna ut till marknaden genom Nokia:s distributionskanaler, säger Tero Ojanpera, EVP, Nokia Services.
Utvecklare är inbjudna till att inkomma med koncept för tillämpningar som alltså baseras på Adobes Flash-plattform. Projekt för utveckling kommer att granskas av en grupp av multiscreen-applikations- och tjänsteexperter. Fokuserade områden är underhållning, Socialt nätverkande, produktivitet, spel, nyheter och information. Utvecklarna behåller alla rättigheter till sin tillämpning medan Adobe och Nokia har förbehåller sig rätten att utvärdera, testa och marknadsföra innehållet. Mer information och hur man ansöker om stödet finns på www.openscreenproject.org.

Comments are closed.