Flashminne för höga temperaturer

Texas Instruments lanserar nu vad som företaget hävdar är branschens första högtemperaturs 4MB flashminne för tuffa miljöer.

 

SM28VLT32-HT har en operativ kapacitet på 4 MB och eliminerar behovet av kostsam ”up-screening” och kvalificeringstestning av vanliga industriella komponenter för temperaturer som går utöver databladsspecifikationer. Enheten tillåter dataloggning vid extrema temperaturer och garanterar minst 1000 timmars livslängd i tuffa miljötillämpningar, inklusive tillämpningar vid olje- och gas prospektering, tung industri och för flygelektronik.

Det nya flashminnet är kvalificerat för temperaturer mellan -55 till +210 °C och har testats över hela temperaturområdet för att säkerställa robusta skriv/läs-operationer samt har ett SPI-gränssnitt.

Kretsen finns nu tillgänglig i provexemplar i en 8 mm x 25 mm keramisk ”flat pack” eller i Known Good Die (KGD och volymkvantiteter ska finnas tillgängliga under det första kvartalet 2013. Även en utvärderingsmodul finns tillgänglig nu. Några indikationer på prisnivåer finns inte angivna i ett pressmeddelande.

Comments are closed.