Fjärde generationens Core-processorer i system, kort och moduler

Parallellt med lanseringen av 4:e generationens Intel Core-processorer meddelar Kontron att företaget stöder den nya Core-arkitekturen med ett brett sortiment av system, kort och moduler.

 

Fyra intelligenta plattformar med förbättrade bearbetnings- och grafikprestanda och ökad energieffektivitet finns tillgängliga för utvärdering med omedelbar verkan. Kunderna får fördelarna av avsevärt kortare time-to-market, eftersom de direkt kan börja utveckla sina applikationer på de nya målplattformar som de föredrar.
De första plattformarna från Kontron som använder 4:e generationens Intel Core-processorer kommer att vara COM Express, Mini-ITX och 6U CompactPCI, samt molnplattformen SYMKLOUD Media. Baserade på Intels nya mikroarkitektur, som tidigare hade kodnamnet "Haswell", integrerar plattformarna nya funktioner som Intel AVX2-instruktioner, som drastiskt snabbar upp flyttalsintensiva beräkningar, och den förbättrade Intel AES-NI, som snabbar upp kryptering och dekryptering av data. Grafikintensiva applikationer får fördelarna av fördubblade grafikprestanda jämfört med lösningar baserade på den tidigare generationens processorer, samtidigt som den termiska belastningen förblir nästan oförändrad.
– Med vår tidiga lansering ger vi våra OEM-kunder möjlighet att snabbt komma igång med utvecklingsarbetet, säger Norbert Hauser som är Executive Vice President, Marketing på Kontron. Såväl tillverkare som användare kommer att ha fördel av de förbättrade grafikmöjligheterna och den imponerande datorkraften.
– Det mycket effektiva viloläget kommer inte bara att minska energiförbrukningen, utan också förändra det sätt som mobila system och stationära enheter används på, säger Sam Cravatta som är Product Line Manager på Intel Intelligent Systems Group. Nya applikationsområden kommer att uppstå, liksom förbättringar av befintliga konstruktioner inom marknadssegment som industri, detaljhandel, kommunikation, medicin och infotainment.
Kontrons nya plattformar med 4:e generationens Intel Core-processorteknologi ger en prestandaökning vid flyttalsintensiva och parallella beräkningar, med stöd för de nya Intel AVX2 och OpenCL 1.2. Bland målapplikationerna finns digital signal- och bildbearbetning på marknader som medicin, industriell automation och MAG (Military, Aerospace and Government), liksom i molnbaserad videotranskodning i nätverk för mediedistribution. Tillverkare som eftersträvar fängslande visuella upplevelser i intelligenta system med video, grafik och interaktivt innehåll kommer att uppskatta fördelarna av förbättrade 3D- och mediaprestanda, liksom stödet för DirectX 11.1 och OpenGL 4.x. En annan nyhet är stödet för 4K-bildskärmar, anslutna via DVI eller HDMI.

Comments are closed.