Fira Pi-Day med Sci-Pi Design Challenge

element14, en Avnet-community, firar Pi-Day med Sci-Pi Design Challenge och uppmuntrar sin community av tillverkare, konstruktörer och ingenjörer att kreativt lösa problem som forskare och laboratorier står inför, genom att använda Raspberry Pi.

– Raspberry Pi har varit en del av några av de mest kreativa projekten från vår community, säger Dianne Kibbey, Global Head of Community and Social Media vid element14. För att fira Pi-dagen lanserar vi konstruktionstävlingen Sci-Pi.

När de väl valts ut kommer var och en av de 25 sponsrade deltagarna att få ett gratis utmanarpaket, vilket innehåller en Raspberry Pi 4 Model B för att bygga in i sina projekt. Förutom Raspberry Pi 4 Model B är utmanarna välkomna att använda andra Raspberry Pi-produkter från Raspberry Pi-familjen.

Konstruktioner som skapats i denna utmaning kommer att inriktas på att stödja forskare i experiment. Potentiella projektexempel inkluderar:

* Använda Raspberry Pi som ett loggningssystem med öppen källkod

* Bygga ett Raspberry Pi-hemmalabb

* Hjälpa till att köra fjärrexperiment på en lågkostnadsdator.

* Använda Raspberry Pi för att skapa ett IoT-gränssnitt för åldrande laboratorieutrustning

Ansökningarna är nu öppna och kommer att stängas den 15 april. Utmanarna kommer att presenteras den 21 april. Varje deltagare som slutför minst fem blogginlägg kommer att få ett deltagandepris i form av en uppsättning precisionsskruvmejslar. Andrapristagaren kommer att få ett digitalt 4K-mikroskop och vinnaren ett högupplöst teleskop med automatisk spårning värt 2 000 dollar. Vinnarna kommer att tillkännages i juni 2023.

Leave a Reply