Fingerprint Cards tar in pengar

Fingerprint Cards AB (FPC) har genomfört en riktad nyemission som tillför företaget drygt 36,1 miljoner kronor. Nyemissionen riktades till ett fåtal institutionella investerare i Sverige och internationellt.

Likviden från nyemissionen medför att FPC kan tillvarata nya möjligheter genom att öka antalet anställda, konsulter och utvecklingsprojekt.

– Vi är mycket nöjda med intresset från institutionella investerare, såväl svenska som internationella, och välkomnar dem som aktieägare. Vi välkomnar även World Wide Touch Technology (World Fair) som en större investerare i FPC. Transaktionen stärker Fingerprint Cards finansiella ställning och möjliggör för FPC att tillvarata de nya möjligheter som uppkommer i takt med att marknaden växer till. Det tidigare offentliggjorda treåriga leveransavtalet med CrucialTec, i kombination med en större efterfrågan från mobilmarknaden, förbättrar FPCs ställning på den växande marknaden för biometri i mobiler och surfplattor avsevärt, säger Johan Carlström, vd för Fingerprint Cards AB, i ett pressmeddelande.

Comments are closed.