Fingeravtryck på poliser

Precise Biometrics har erhållit order på 50 000 Match-on-Card från en stor polismyndighet i USA   Precise Biometrics leverans av Precise Match-on-Card(TM) möjliggör för polismyndigheten att säkerställa sina anställdas identitet på ett snabbt och säkert sätt. Det totala projektvärdet uppgår till minst 2 Mkr och omfattar både Precise Match-on-Card(TM)-licenser och fingeravtrycksläsare. Projektet pågår under 2008 och 2009, och kan resultera i uppföljningsorder av hårdvara. 

Den amerikanska polismyndigheten, som ofta ses som en föregångare inom det amerikanska polisväsendet, moderniserar nu interna IT-program. Genom att introducera ett ID-kort som inkluderar Precise Match-on-Card(TM) för Java-kort för alla sina anställda kommer polismyndigheten att förbättra sin säkerhet. 

Vår teknik minskar kostnader för dyr lösenordshantering och gör vardagen enklare för användaren och stora organisationer ser väsentliga fördelar med vår Match-on-Card eftersom dess flexibilitet ger frihet vad gäller val av smarta kort, applikationer och hårdvara.säger Thomas Marschall VD för Precise Biometrics AB 

Precise Biometrics har tidigare levererat Match-on-Card till amerikanska kunder, som US Department of State, NASA och FAA (Federal Aviation )

Precise Biometrics erbjuder lösningar för igenkänning av fingeravtryck för att säkerställa människors identitet. Precise BioMatchTM integreras lätt i system för ID- och bankkort, säkerhetskretsar, access till datorer, nätverk och fysisk passerkontroll.  Företagets huvudkontor finns i Lund.

Precise Biometrics har mer än 10 miljoner utrullade kortlicenser och närmare 80 miljoner kontrakterade licenser för Precise Match-on-Card(TM

Comments are closed.