Factum Electronics får order från Malaysia

Det svenska bolaget ska leverera kompletta lösningar för DAB+ digitalradio och T-DMB mobil-tv. Enligt kontraktet som tecknats med en statlig, malaysisk kund ska Factum Electronics AB leverera en komplett så kallad ”head-end”-lösning inklusive installation och utbildning. Ordern inkluderar radio- och tv-tjänster men även datatjänster såsom DLS, MOT-SLS, BWS och EPG. Factum ska också integrera sitt systemgränssnitt med lokala, existerande system.
– Det här är en genombrottsorder för DAB+ och T-DMB-teknologin i Sydostasien. Vi lägger mycket kraft på att marknadsföra de här teknologierna i nya regioner och vi är glada att nu ha en referenskund i Malaysia, säger Kenneth Lundgren, vd för Factum Electronics AB och CEO för Effnet Holding AB.
Factum Electronics vann ordern i samarbete med de lokala företagen Asia Pacific Zone Systems Sdn. Bhd. och Telekom Malaysia Bhd. Telekom Malaysia står för den övergripande systemintegrationen medan Factum Electronics och Zone Systems har hand om installationen av ”head-end”-delen av systemet.

Comments are closed.