Annons

Extremt snål IoT-SoC med WiFi

Vid COMPUTEX Show i Taipei presenterade Rockchip idag en extremt energisnål SoC för IoT-enheter med WiFi. Företagets RXi6000 ska kunna vara ansluten till WiFi och endast förbruka lika mycket energi som Bluetooth Low-Energy samt klarar dataöverföringshastigheter på upp till 11 Mbit/s.

Rockchips nya SoC processorteknik med WiFi (802.11b) har enligt företaget 85 procents lägre strömförbrukning – eller ungefär lika mycket som Bluetooth 4.0 LE – än konkurrenternas motsvarande teknik avsedd för IoT-baserade enheter.

Företaget har lyckats strypa energiförbrukningen genom göra förbättringar i chipets RF-arkitektur och kontinuerligt kunna sända och ta emot data vilket gör det möjligt att uppnå en extremt låg strömförbrukning i stand-by läge. Till det ska den också ha en adaptiv, dynamisk energistyrningsteknik som kraftigt minskar den generella strömförbrukningen i olika tillämpningsscenarier och som justerar chipets strömkonfiguration enligt transmissionsdatakrav och faktisk sändningskvalitet. Det ska göra det möjligt att uppnå det bästa energieffektivitetsförhållandet. Rockchips RKi6000 behåller även sin Wi-Fi-anslutning utan att väcka upp huvudstyrprocessorn, vilket ska förenkla energiförbrukningssystemets utformning och förlänga batteritiden.

Företaget sände idag ut ett pressmeddelande om sin nya SoC men som inte innehöll någon länk till datablad. Det fanns dock med några blad ur en Powerpointpresentation som innehåller jämförelser med några andra stora konkurrenters lösningar, kommunikationstekniker och som vi saxat ut teknisk information från här.

Rockchip grundades 2001 i Kina och är ett av landets ledande halvledarföretag inom SoC-lösningar för mobilt Internet. Rockchip lierade sig med branschledande företag, inklusive Google, Intel och ARM, 2015 för att bygga ett självständigt och komplett ekosystem för hela den industriella kedjan med plattformar för mobilt Internet och smart teknik för datorer, kommunikationsenheter, plattor, smartphones, OTT-Boxar och mycket mer, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.